Siteniz, blogunuz için yazarken uymanız gereken Türkçe kuralları yanında, Seo (Arama motoru optimizasyonu) konusunu da göz ardı etmemek gerekir. Çünkü site yazılarında artık gramer kadar Seo kuralları da önem kazandı. Google bu kuralları belirlerken her dilin yapısını inceler. Arama sonuçlarını ve listelemeyi bu yapıya, sözcüklere göre yapar. Google, "resimleri" sözcüğündeki "ler"in çoğul eki olduğunu "i" sözcüğünün ismin hal eki olduğunun farkındadır. Buna göre hem Türkçe hem de Seo açısından iyi bir yazının genel özelliklerine göz atalım;
- 200-300 sözcüğü aşan yazılar yerine az ama konuyu açıklayıcı 200 civarında sözcüklü içerikler tercih edin.
- Noktalardan ve virgüllerden sonra bir boşluk bırakın. Aslında bilimsel makale yazma tekniğinde noktalardan sonra iki virgüllerden sonra bir boşluk bırakılır.
- Bağlaçları çok sık kullanmayın. Bir cümlede birden çok aynı işlevli bağlaç kullanmanız sağlıklı olmayabilir.
- Bilimsel makalelerde içeriğin maddelenmesi önemlidir. Tıpkı Seo'da olduğu gibi. Ana başlığınızı <h1></h1> veya <h2></h2> tagları arasına alın. Alt başlıkları da h2 ve h3 taglarıyla kullanın. Ayrıca başlık maddelendirmesini önemseyin. Bir bilimsel yazım tekniği şöyledir:
GİRİŞ
A) Alt başlık
a) Alt başlığın alt başlığı
b) Alt başlığın alt başlığı
B) Alt başlık
SONUÇ
- Hedeflediğiniz sözcükleri çok fazla tekrar etmeyin. Bunun yerine alternatifi olabilecek sözcükleri kullanın. 200-300 sözcüklü bir yazıda hedef sözcüğün veya sözcük grubunun en çok %10 civarında tekrarı doğru olabilir.
- İçeriğinize uygun sayfa başlıkları (title) kullanın. Makaleniz SanaLDarbe'nin Tarihi ise; sayfa başlığınız SanaLDarbe'nin Tarihi ve Tarihsel Süreçte SanaLDarbe olabilir.
- Sayfa açıklamalarını en can alıcı cümleden 160 harfi geçmeyecek şekilde alıntı yapın.
- Anahtar sözcükleri, hedeflediğiniz sözcüklere uygun biçimde kullanın. Gereksiz sözcük yerine alternatif sözcükler kullanın. Anahtar sözcüklerde 1024 karakteri geçmemeye dikkat edin.
- Eğer içeriğinizle ilgili daha iyi bir içeriğe sahip bağlantı varsa sayfa sonunda bu bağlantıyı verin. Böylece o konuyla ilgili olduğunuzun kabul görmesi daha kolay olacaktır.
- Noktalama işaretlerini gereksiz yere kullanmayın. Şahsi olarak, ünlemi çok fazla kullanan bir yazıdan "insanlığa yararlı olabilecek" bir içerik beklemeyebilirim. Aynı şekilde peşpeşe virgüllerle ayrılmış sözcükler kullanmamaya dikkat edin. Bu sözcük spami olarak algılanabilir.
- Türkçe yazım kurallarına mutlaka dikkat edin. "de", "ki" gibi bağlaçların, yazımının doğruluğunu, noktadan sonra büyük harfle başlanması gerektiğini Google analiz edebilir.
- İçeriğinizi belirlerken özgünlüğü koruyun.
Ayağınıza takılan taşı anlatıyorsanız, bunu yazım kurallarına uygun, düzgün ve özgün tümcelerle doğru biçimde maddelendirerek ve Seo'nun genel kurallarına itibar ederek yapın. Bu size "Antalya otelleri"nden daha çok kazandıracaktır.
Alıntıdır...