TeknikBilgin
Üye olun Sitemizden Tam Faydalanın!!!
TeknikBilgin
Üye olun Sitemizden Tam Faydalanın!!!
TeknikBilgin
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TeknikBilgin

TeknikBilgin Haber| Musıc |Google| Firefox | Games

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Uzaya telsizle bağlandılar

YazarMesaj
GRaFiT
Administrator
Administrator
GRaFiT

Uzaya telsizle bağlandılar Empty
MesajKonu: Uzaya telsizle bağlandılar   Uzaya telsizle bağlandılar Icon_minitimeC.tesi Ocak 17, 2009 11:18 pm

Uzaya telsizle bağlandılar 20090115071113_uzay

İlköğretim öğrencileri uzaya telsizle bağlandı.

İzmir'deki bir ilköğretim okulunun öğrencileri, Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) bulunan astronotlarına, telsizle yeni yıl ve barış mesajı iletti.

ISS'in kuruluşunun 10'uncu yılı dolayısıyla Çağdaş Eğitim Kolejinde düzenlenen etkinlikte 2010 yılında tamamlanması öngörülen istasyonda bulunan astronotların günlük yaşamları hakkında bilgiler verildi.

Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi Başkanı Yardımcısı Ali Rıza Özsaran ve Uzay Kampı Türkiye Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emre Aday'ın sunumlarıyla renklenen etkinlikte öğrenciler, ISS astronotlarının sesli yeni yıl mesajını dinleme imkanı buldu.

Etkinliğe katılan Çağdaş Eğitim Koleji 5'inci sınıf öğrencileri Zeynep Şevval Acar, Zeynep Erdoğan ve Laçin Arsel ise okula kurulan motor telsiz ile hazırladıkları barış mesajını uzay boşluğuna iletti.

Özsaran'ın yardımıyla Türk çocukları adına astronotlara uzay çalışmalarında başarı dileyen öğrenciler, mesajlarını Mustafa Kemal ******'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözleriyle tamamladı.

Mesajı okuyan Zeynep Şevval Acar, AA muhabirine, araştırma yaparak, çok merak ettiği uzay hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

En büyük dileğinin astronotlarla konuşmak olduğunu ifade eden Acar, "Mesaj göndererek bunu kısmen başardık. Dünyada barış olsun istiyoruz. Tüm dünyaya barış gelmesi için mesaj gönderdik. İnşallah olur" dedi.

Öğrencilerden Zeynep Erdoğan ise çok heyecanlandığını belirterek, "Mesajın uzaya gitmesinden çok mutlu oldum" diye konuştu.

Laçin Arsel ise sesinin uzay boşluğuna ulaşmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Arsel, duygularını "Çok mutluyum. Bunu ilk biz yaptığımız için sevincim daha da artıyor. Böyle bir şans hayatımızda bir kez gelir. Çok mutluyum" diyerek dile getirdi.

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik"

ISS astronotu Bill Mc Arthur ile 2005 yılında telsizle görüşerek Türkiye'den uzaydaki bir kişiyle ilk kayıtlı görüşmeyi yapan kişi olan TRAC İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran ise ISS ile ISS'de görevli astronotların yaşam koşulları hakkında bilgi verdikleri öğrencilerin heyecanından etkilendiğini bildirdi.

Etkinlik kapsamında, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Özsaran, şöyle konuştu:

"Kurduğumuz motor telsiz sayesinde, öğrenciler, uzaya barış, dostluk mesajları gönderdi. ISS'deki astronotların yeni yıllarını kutladık. Bugün gönderdiğimiz sinyal, dünyanın etrafını dolaşacak. Belki diğer amatör telsizciler tarafından, belki de astronotlar tarafından dinlenecek. Ayrıca NASA üzerinden ISS'ye yeni yıl tebrik kartı gönderdik. Bu karta da barış mesajını ekledik. Şu anda gerçekten dünyanın dostluk ve barışa çok ihtiyacı var. Öğrenciler, barış dileklerini uzaya gönderdi. Tebrik kartı NASA tarafından ISS astronotlarına iletiliyor. Sesli mesajımız da dünyanın etrafında dönüp, diğer amatörler tarafından duyulacak."
http://teknokoliker.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası